Uspešne zgodbe znanih istranov

Videi iz dogodka Uspešne zgodbe znanih istranov 2017
Mi Ištrijani smo dobra kombinacija delavnosti in trme!
Smo kot muše, ki vlečejo v svojo smer, a kot pravi pregovor, ne gremo dvakrat na led. Ampak, ali je to dobro?

 Uspešne Zgodbe Znanih Istranov

Krepat ma ne molat!
Koper, dvorana sv. Frančišek, četrtek, 22.6.2017 ob 18.00

Motivacijski in poslovno spoznavni dogodek

Večina med nami rada prisluhne ali prebira zgodbe svetovno znanih in uspešnih ljudi. Poslušamo njihove uspešne zgodbe, njihove recepte za uspeh in fantaziramo o tem, kako bomo nekoč tudi sami uspešni.

Ali obstaja razlika med Sneguljčico in Billom Gatesom? Najbrž ne, oba sta pravljični osebi, ki živita v svojem gradu za devetimi gorami in devetimi vodami.

Povsem nekaj drugega je, ko pred nami stoji resnična oseba, ki jo lahko vsak dan srečamo na ulici ali v trgovini in nam pove svojo lastno zgodbo. In prav to je dogodek »Uspešne Zgodbe Znanih Istranov«. Svoje uspešne zgodbe nam bodo povedali praktično naši sosedje! Predstavili nam bodo, kako so oni delovali in premagovali vse težave, ki so se pojavile na njihovi poslovni poti.

Vsak uspešen človek potrebuje mentorja. Dovolite uspešnim Istranom, da postanejo vaši mentorji!

 

Pridite v četrtek, 22.6.2017 ob 18. uri v dvorano sv. Frančiška v Kopru. Svojo  zgodbo nam bodo predstavili:

Jana Špeh – life coach in avtorica knjig
Ksenija Benedetti – šef protokola predsednika RS
Janez Urevc – arhitekt programske opreme in predavatelj
Jožko Peterlin – poslovno finančni svetovalec
Leon Klemše – upravljalec finančnega premoženja
Robert Turk – naravovarstvenik

Samir Šakovič – koprski čevljar, ki obuva tudi znane estradnike

Pomembno!

Po dogodku se bomo na kratko družili z govorniki in se »mrežili« oz. spoznavali med seboj. Dogodek je lahko tudi odlično poslovno srečanje. Prinesite s seboj propagandni material (vizitke in letake).

Govorci na prireditvi

Robert Turk

Moje ime je Robert Turk. Rojen sem bil v Kopru, na pustni petek leta 1957, sicer pa na dan, ko je bil ustanovljen narodni park Yellowstone, prvi te vrste na svetu in v letu, ko so poslali v vesolje Sputnik, prvi Zemljin umetni satelit. Moje korenine so kraške, nadzemni deli primorski, notranjost pa zelo sredozemsko morska. Osnovno šolo in gimnazijo sem obiskoval v Kopru, in se hote ali nehote doživljenjsko okužil z biologijo, glasbo in smučanjem. Narave seveda ne moreš premagati in tako mi ni preostalo drugega kot prijeti bika za roge ter vpisati študij biologije na Univerzi v Ljubljani.  Pridobljenega znanja, pogledov in načinov dela so bili takoj po zaključku študija najprej deležni učenci moje nekdanje osnovne šole, zadnja tri desetletja pa se po svojih najboljših močeh trudim, da bi upoštevanje narave in naravnih procesov postalo vodilo naših posegov in dejavnosti v slovenskem delu Sredozemlja. Zaradi rastlinskih in živalskih sopotnikov, ki volilne pravice še niso dobili, zaradi ohranjanja zdravega razuma in zaradi zanamcev.

Samir Šakovič

»Če odrasteš v čevljarski delavnici, postane ustvarjanje obutve iz kupa zbranega materiala zate nekaj naravnega, samo po sebi umevnega in s časoma neločljivega od tvojega bitja,« to so besede, s katerimi Samir pojasnjuje svojo ustvarjalnost in ljubezen do oblikovanja čevljev.

Moraš le ljubiti čevelj, čevelj mora biti del tebe . . .

S svojo ljubeznijo do čevljev Samir navdušuje tudi slavne. Njegove kreacije nosijo Joan Baez, Tony Cetinski, Dino Merlin in drugi.

Njegov cilj je, preseliti se v legendarno koprsko ulico čevljarjev, slikovito Čevljarsko ulico. Trenutno ga še vedno najdete v čevljarski delavnici, v Župančičevi ulici, kjer skupaj z očetom skrbita da Koprčani hodijo v korak s časom.

 

Ksenija Benedetti

Rojena Koprčanka,  ki zase pravi, da je njeno življenje polno »slučajev«.

Kot osnovnošolka je obiskovala OŠ Dušana Bordona v Semedeli in hodila na Glasbeno šolo Koper – smer klavir in teorija, po končani Koprski gimnaziji pa jo je strast do glasbe odpeljala na Filozofsko fakulteto, smer muzikologija, kjer je leta 1990 tudi diplomirala.

Istega leta se je zaposlila v Avditoriju Portorož, kjer je do leta 1998 opravljala funkcijo vodje kulturne dejavnosti.

Leta 1997 je opravila podiplomski študij MBA in diplomirala na Centru Brdo pri Kranju – danes center Bled. Leta 1999 je diplomirala na LSPR – London School of Public Relations.

Ksenija je vse stranska ženska, ki se je v mladih letih ukvarjala z glasbo,  je tesno povezana tudi s slikarstvom in literaturo, saj je avtorica knjige – Protokol, simfonija forme.

Je vedno elegantna dama in je vse od leta 2000, prva in edina šefinja Protokola Republike Slovenije.

 

Jana Špeh

Avtorica, life coach in motivacijska svetovalka v procesu usmerjanja in sprejemanja sprememb na poti osebne rasti ter praktikantka realitetne terapije za ozaveščanje odnosa, ki ga imamo do sebe, do drugih ter do sveta, ki nas obdaja, ter kako ravno tej odnosi vplivajo na naše življenje. Spodbuja in pomaga posameznikom pogledati vase, da v sebi lažje poiščejo odgovore ter da skozi samozavedanje skupaj ustvarijo boljše pogoje za učinkovit osebni razvoj.

Jana je avtorica več knjig med njimi tudi “Odločitev za spremembo”, “Koraki vzpona” in “Moč misli”. Deluje tudi kot life coach za posameznike kot tudi za skupine.

 

Leon Klemše

Leon Klemše, letnik 1962, Portorožan, univerzitetni diplomiran ekonomist, poročen in oče dveh odraslih otrok. Po zaključenem študiju se je, kot je bilo nekoč samoumevno, vrnil na obalo in začel z delom na Intereuropi.  Kaj kmalu pa je v začetku 90-ih v času velikih družbenih sprememb zajadral v takrat pri nas nove vode kapitalskih trgov in kot borzni posrednik, upravljalec  finančnega premoženja sodeloval v začetni fazi delovanja tako ljubljanske borze kot privatizacije v naši državi. V tem poslu je bolj ali manj ostal celotno obdobje do danes. Povzpel se je do vodilnih mest v družbah, kjer je ustvarjal. Danes je predsednik uprave družbe Modra linija holding, d.d iz Kopra. Delo, ki ga je in ga še opravlja, je povezano s precej razvpitim delom človeškega ustvarjanja in sicer z ustvarjanjem materialnih pogojev za ustvarjanje, kot lahko danes poimenujemo finančni sistem. Gre za svet poln pasti in priložnosti, ki je marsikomu tuj in mu ni všeč, drugi pa v njem ne zdržijo. Bolj kot drugje je tukaj ločnica med vrhom in dnom, med slavo in propadom zelo tanka. Nekateri pa se v tem svetu najdejo in preživijo bolj ali manj uspešno celo kariero, kar je očitno tudi Leonu usojeno.

Jožko Peterlin

Jožko Peterlin, ustanovitelj Smartfin, Inštituta za poslovne finance je preizkušeni poslovni finančnik z dolgoletno prakso na področju vodenja financ. Bil je finančni direktor in član uprave Droge, direktor za problematične naložbe in svetovalec uprave NLB, predsednik uprave Družbe za upravljanje in član uprave Telekoma Slovenije.

Peterlin je ustanovni član Združenja poslovnih finančnikov Slovenije in član odbora Evropskega združenja poslovnih finančnikov in Mednarodnega  združenja poslovno finančnih združenj. Aktivno članstvo v strokovnih združenjih mu omogoča prenos najboljše prakse poslovnih financ v podjetja, ki si to ne morejo privoščiti neposredno.

Peterlin je avtor ali soavtor mnogih knjig, člankov in strokovnih delavnic na področju obvladovanja finančnih tveganj, uporabe in računovodenja finančnih inštrumentov, zagotavljanja kapitalske ustreznosti in plačilne sposobnosti, obvladovanja obratnega kapitala in denarnih tokov in organiziranosti financ v družbi, s ciljem doseganja finančne konkurenčnosti in načrtovanega denarnega toka.

Janez Urevc

Janez je arhitekt programske opreme iz Portoroža. Diplomiral je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Že v študentskih časih se je vključeval v različne organizacije iz področja interneta, intelektualne lastnine, odprte kode in družbe nasplošno. Leta 2011 je sodeloval v programu Summer of code, ki ga že več let podpira Google. Zadnja leta večinoma sodeluje z naročniki v tujini, kjer je zadolžen za svetovanje in vodenje razvoja najrazličnješih aplikacij. Med drugim opravlja funkcijo vodje Media iniciative odprtokodnega sistema Drupal. V okviru tega vodi razvoj najrazličnejših komponent, ki jih uporablja tisoče uporabnikov. Med njimi so tudi znana imena kot so NBA, Time, NBC Universal, NASDAQ, Al Jazeera, TAG Heuer, Lamborghini…