Kulinarični pohod istrskih dobrot 2020

Zaradi korona virusa Kulinarični pohod istrskih dobrot 2020 ODPOVEDUJEMO oz. prenašamo na kasnejše obdobje.

Kdaj bo »preneseni« pohod, vas bomo obvestili preko meilov, FB in na internetni strani.

Vsi vemo, da je hoja (pohodništvo) odlično sredstvo za kurjenje kalorij. A glej ga zlomka, mi vas vabimo na pohod, kjer boste kalorije pridobivali! Vonj po soli, ki ga nosi blag vetrič, ki piha z morja in neskončna modrina, ki je v stalnem gibanju, v nas sproščajo prvinske občutke. Vreščanje galebov, šumenja valov in zvoka kamenčkov, ki jih morje potiska na obalo, oni pa se igrivo in nagajivo, kotalijo nazaj v morje, ne bom niti omenjal. Pravijo, da naj bi življenje prišlo iz morja, čeprav dvomim, da je moja mati bila morska deklica. So pa morske deklice prihajale na obalo tam nekje v strunjanskem zalivu, kjer so tudi brenkale na strune…

Kulinarični pohod Istrskih Dobrot 2020

Nedelja, 12.4.2020

Kulinarični pohod je posebno doživetje.

Dogaja se ob morju, degustirajo se istrske dobrote, narava se prebuja v pomladi. V slovenski Istri se najpogumnejši že kopajo, češnje cvetijo in sonce ima že moč…sončna krema ni odveč!

Pohod je speljan ob morju, na soncu in v barvah ter vonjavah pomladi. Kulinarični pohod istrskih dobrot je vsako leto nekaj novega, je pohod kjer so po trasi razporejene stojnice z istrskimi dobrotami. Lani smo v cilju imeli priložnost spoznati tri vrhunske domače kuharje. Sara Rutar, Filip Matjaž (gostilna Tomi) in Darko, frajer slovenskega TV kuharstva, so za vas pripravili dobrote. Letos bomo to še nadgradili!

Po 10 kilometrski trasi bomo razpotegnili vsaj 15 stojnic z možnostjo degustacije različnih istrskih dobrot. Tartufi, pidoči, bakala, kroštole, olivno olje, malvazija, refošk in druge dobrote boste lahko degustirali že na poti v cilj, kjer vas bo pričakala istrska tržnica. Sadje, zelenjava, vino, olje in še kaj s kilometra nič oz. direkt s sosedove njive.

Kot nagrada in zahvala za udeležbo, prav tam, na plaži, pod borovci v Strunjanu, vsak udeleženec, dobi še steklenico malvazije, vrečko avtohtone strunjanske soli in krožnik odličnih bobičev (Istrska mineštra).

Letošnji pohod je še bolj poseben.

Posvetili ga bomo 250 obletnici violinskega virtuoza Pirančana Giuseppeja Tartini-ja. Kot vsa leta do sedaj bosta zvezdi pohoda sol in malvazija. Letos se jima bo pridružilo še kaj bolj kaloričnega.

Prijava na pohod TUKAJ.

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE

Nedelja, 12.4.2020

Drseči štart: od 9.00 do 11.00
Štart: Park Sonce ob ZD Lucija
Štartnina: 20€ (15 degustacij + Malvazije, vrečka soli in bobiči)
Parkiranje:
1. v Strunjanu na parkirišču pri hotelu Krka – POZOR od tam vozi bus le med 8.45 in 9.30!!!
2. parkirate nekje v Luciji. Žal se parkirnina plača povsod!

Prireditev se zaključi ob 14.30, takrat gre tudi zadnji bus proti vašemu avtu.

Prijave so odprte le do prvih 1000 prijavljenih. Prijava je veljavna ob plačilu štartnine na TRR 1010 0003 6852 817 sklic 99 namen POHOD – ŠKID, Obala 47, Portorož

PRIJAVI SE

7 korakov do do prijave na Kulinarični pohod istrskih dobrot 2020

1. korak: preberem vabilo na pohod
2. korak: prepošljitm informacijo o pohodu prijatelju
3. korak: kliknem na povezavo www.skid.si in se prijavim
4. korak: na koledarju si rezerviram nedeljo, 12.4.2020 za Kulinarični pohod
5. korak: na pohod povabite prijatelje, da se ga udeležijo z vami
6. korak: poravnam štartnino, ker je le tako prijava dokončna
7. korak: pozorno sledim navodilom o parkiranju in urniku

Dobrodošli v Istro, dobrodošli na Kulinarični pohod istrskih dobrot!