Povežimo soline 2020

»Pogosto tečemo iz solidarnosti, kot znak podpore najbolj ogroženim v družbi. Kdaj pa se lahko tudi odrečemo temu kar nas osebno najbolj osrečuje, kot znak solidarnosti in podpore najbolj ogroženim v družbi. Našel se bo primeren termin. Želim vso srečo in se veselim te prilike.«

Matjaž Večernik

Izbral sem Matjaževe besede, ki povedo vse! V teh par stavkih se odraža vsa resnica nas tekačev. Tečemo zase a tečemo tudi za druge. S tem, da tokrat ne bomo tekli, bomo v resnici »tekli« za zdravje nas in drugih! Matjaž hvala za to globoko misel!

Matjažu bi rad le še dodal, s tekom Povežimo soline že 15 let širimo »virus« veselja, zabave, sreče, družabnosti in zdravja. In prav ta virus bi radi širili tudi v prihodnje!

Naj bo odpoved nedeljskega teka le korak nazaj za daljši skok naprej.

Še uradno, tek Povežimo soline 2020, ki bi moral biti v nedeljo, 15.3.2020 JE ODPOVEDAN OZ. PRENESEN NA KASNEJŠI DATUM. Kdaj bo, boste pravočasno obveščeni.

Tek bomo organizirali kot VELIKO SIMBOLIČNO ZMAGO nad virusom! Bolezen nas lahko upogne, ne more pa nas zlomiti. Ker je zmage potrebno proslaviti bo »premaknjeni« Povežimo soline 2020, proslava zmagi nad virusom!

Mojmir Kovač

Kako naprej:

1. Možnost: udeležite se »preloženega« teka Povežimo soline 2020

2. Možnost: štartnina vam velja za Kulinarični pohod 2020

3. Možnost: štartnina vam velja za tek Povežimo soline 2021

4. Možnost: štartnino lahko donirate za Trim stezo v Luciji. Na svojo pest in s svojimi sredstvi smo očistili gozdiček, naredili platoje in postavili 8 orodij. 1. fazo smo želeli otvoriti 1.4.2020 na 8. obletnico postavitve Zunanjega fitnesa pod Sečo (smo ga prav tako sami postavili), ki stoji ob trasi teka.

5. Možnost: ko ste vplačali štartnino, je banka kasirala od vas in od nas, če vam vrnemo štartnino, bo banka spet kasirala najprej od nas in potem še od vas. Štartnino vam lahko vrnemo, a ker žal tek zaradi korona virusa in državnih odredb, »prenašamo« na poznejši datum, vam bomo vrnil sorazmerni delež, ko nam boste poslali nazaj štartne številke. Upam, da razumete, da je to za nas in vas najslabša varianta. Najboljša pa za banke in pošto.

Se vidimo na prenesenem teku Povežimo soline 2020!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Povežimo Soline 2020

Najlepši in najkrajši tek na 10 km!

Nedelja, 15.3.2020

PRIJAVI SE

Tekači ste ga poimenovali najlepši in najkrajši tek na 10 km. Povežimo soline je tek s katerim povezujemo sečoveljske in strunjanske soline. Je netekmovalen tek tik ob morju.

7 korakov do teka Povežimo soline 2020

1. korak: preberem vabilo na tek
2. korak: vabilo pošljem prijateljem
3. korak: prijavim se na tek
4. korak: na koledarju si rezerviram nedeljo, 15.3.2020
5. korak: na tek povabim prijatelja
6. korak: vplačam štartnino, ker je le tako prijava dokončna
7. korak: pozorno sledim navodilom o parkiranju in urniku
7½. korak: na posebnosti teka opozorim tudi prijatelje

Kaj je tisto, kar dela ta tek drugačnega? Kaj je tisto, kar ga naredi posebnega?

Ko se na celini sneg še ni niti dobro stopil, je pri nas na morju že prijetno. Najpogumnejši si že namakajo noge v morju. Sadna drevesa svoje popke sramežljivo molijo proti soncu. Pričenja se pomlad! Zato je vsako leto druga nedelja v marcu rezervirana za tek med solinami.

Proga teka, ki je povsem ravninska, je speljana tako, da si z enim tekom ogledate skoraj vse lepote prebujajoče se pomladi v Portorožu. Štart teka je pred vhodom v soline na Seči. Od tam se teče po zloglasnem Jernejevem kanalu, ob na črno parkiranih barkah do škvera (ladjedelnice), mimo ribogojnice, skozi avtokamp Lucija, čez portoroško plažo. Na ploščadi v Portorožu vas bo pričakala osvežitev. Od tu se skozi center Portoroža odpravite v tunel ozkotirne železnice, ki je nekoč povezovala Trst in Poreč. Ko pridete iz tunela sta še dolga dva, zelo ravninska, kilometra, ki tečeta ob strunjanskih solinah do cilja.

Proga je prijetna, ravninska in ravno dovolj hitra, da lahko testirate rezultate zimskega treninga. Vsa ta ravnina pa je primerna tudi za tiste, ki ste čez zimo počivali. Zanimivost teka je ta, da prvi v cilj priteče po 30 minutah, zadnji pa v uri in 30 minut.

Letošnji tek bo obeležil 250 obletnico violinskega virtuoza, rojenega Pirančana, maestra Tartinija. Tek bo v njegovih »barvah in notah«. Vse skupaj bomo zabelili z odlično Malvazijo letnik 2019.

Prijavi se

Zakaj se splača udeležiti že 16. teka Povežimo soline?

Tek je poseben, ni krožen, štart in cilj sta oddaljena 10 km, proga je speljana ob morju, skozi center Portoroža in povezuje sečoveljske in strunjanske soline. Tek je netekmovalen, a zmagovalci prejmejo taperin (solinarski cokel) v trajno last. Vsak tekač prejme steklenico Malvazije ali Refoška in vrečko soli. Telo pa nam ogreje okusna Istrska mineštra z imenom bobiči. Malvazija bo glavna igralka na več mestih. Ljubitelji vina boste prišli na svoj račun!

Letošnji tek bo posvečen Tartiniju.

Na tek sprejmemo prvih 500 prijavljenih!

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE

Nedelja, 15.3.2020

Parkiranje: parkirišče Strunjan (Zdravilišče Krka)
Avtobusni prevoz na štart: Strunjan – Seča od 8.45 – 10.00
Solinarski zajtrk: 9.30 – 10.30 (Seča)
Solinada: 9.30 – 10.45 (Seča)
Štart teka: 11.00
Podelitev nagrad: kronanje kralja in kraljice Povezovalcev ter podelitev nagrad: 12.30
Prijave bojo odprte do: 2.3.2020, prijava velja le ob plačilu štartnine
TRR: 1010 0003 6852 817 zadeva TEK sklic 99
Štartnina: 20€
Štartna številka: pride po pošti na dom
Prijave na dan teka: Seča od 9.30 – 10.30 (štartnina 30€)

PRIJAVI SE